Csak röviden

2011 Február 12. A nap, mikor minden megváltozott...egy hirtelen döntés, egy magamnak tett ígéret: igenis,más leszek, egy jobb, mint aki addig voltam!!! Nyárra!!! És, már félúton járok a sikerem, ígéretem eléréséhez!!! Ezen a napon döntöttem el, hogy mozgásba ölöm bánatom, szomorúságom,és alakot öltök magamnak!!! És, ekkorra ért el a hév, kapott el a gépszíj, hogy igenis FUTÁS!!! És, azóta is lelkesen futok.futok.futok. Versenyeken, futó-bulikon veszek részt, és itthon, vidéki környezetben tartom be az edzéseim...inkább nagyobb, mint kisebb sikerrel!!! E blog, pedig innentől fogja tartalmazni a futásaim, mozgásaim apró örömeit!!! Üdvözölve légy Kedves Olvasó Skia (nem tudományos) Futásos világában!!! Futás ki a...

A hosszú futás után, félmaraton előtt

2011.06.23. 06:30 | skia86 | Szólj hozzá!

A hétfői hosszú futásom óta nem futottam...sajnos, vagy nem sajnos? ugyan, én magam sem tudom eldönteni. Kedd reggelre mondanom sem kell, fájt a térdem. Ébredés után nehézkesen ment a járás, de napközben szépen bejáródott...azóta, ma reggelre pedig kutya baja. Legközelebb ezt az érzést vasárnap fogom érezni biztos! 

A térdfájások nálam "normálisnak" mondhatók...öröklött betegség...volt is kitől. És, ugyebár futó betegségnek is számít, főleg, ha ez ember fia értetlen, és nem jut el a tudatáig, hogy ASZFALTON FUTNI TILOS!!! Tilos-tilos...nekem sajnos ez nem mindig jut el a tudatomig, és szabályt szegek. Ilyenkor előveszek minden tapaszt ami itthon megtalálható,és tapaszolok. Persze ezt a megoldást sem mindig választom.

Egy felsorolás, hogy milyen tapaszokat/géleket próbáltam már eddig, mellékelve tájékoztatóként, hogy mire is használható pontosan: 

  1. salonpas tapasz: Izületi fájdalom, zúzódások, ficamok, rándulások, derékfájdalom, fagyások, vállmerevség okozta fájdalom enyhítésére.
  2. tigris tapasz: A tradicionális kínai orvoslásban használt gyógynövények illóolajos kivonatát tartalmazó tapasz. Kitûnõen alkalmazható reumás-, izületi-, izom- és idegfájdalmakra, lumbágó és ficamok okozta panaszok enyhítésére.
  3. motto tapasz: Mikroelektromos működésű fájdalomcsillapító, izomgörcsoldó tapasz. Nedvesség (veríték) hatására gyenge egyenáramot létesít a bőrön, mely áram az izmot ellazítja, a görcsöt megszünteti. 
  4. diclas 5%-os gél: Egyes mozgásszervi betegségek (reumás eredetű elváltozások, izom-, szalag-, és ínsérülések) kezelésére, felületes vénagyulladás külsőleges, kiegészítő kezelésére szolgáló fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény.
  5. flector-gél: Az inak, szalagok, izmok és ízületek sérülése (ficam, zúzódás, rándulás, húzódás) következtében fellépő fájdalom és gyulladás helyi kezelésére szolgál.

De, hogy ennek ellenére is,miért futok sokat aszfalton? Mert ilyenkor az erdőmben már a fű benőtte az utat, kullancsok is akadnak szép számmal, kezd unalmassá válni, hogy mindig ugyanott körözgetek, és nem beszélve a vadakról, akiktől, ha egyedül vagyok, akkor nem kicsit félek, megijedek!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futaskia.blog.hu/api/trackback/id/tr743007667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása